10 (kipróbált) ötlet, hogyan kergesd őrületbe a nyelvtanárod!

  • Post category:Blog
Gondolkodtál már azon, hogy kiakasztanád a nyelvtanárod? 10 ötlet, hogy hatásosan tedd!

1. A nyelvóra kezdési időpontját tekintsd javaslatnak. Bőven elég, ha húsz perccel később előkerülsz.

2. Rendszeres időközönként (ejtsd: gyakran) mondd le az órád, de mindenképp az utolsó pillanatban! Haladóknak: lemondás nélkül, egyszerűen ne jelenj meg, a tanárod előbb- utóbb magától is rájön, nem igaz?

3. Minden órai feladatnál kérdezd meg: „Ezt most muszáááááj?” Ügyelj a hangsúlyra!

4. Azon az órán, amin különösen passzív voltál, és pontosan érezted, milyen nehéz volt veled dolgozni, kérdezd meg, mikor lesz végre nyelvvizsgád. Ne add fel konkrét válasz nélkül!

5. Emlegesd az előző némettanárod rendszeresen! Eleve mindenki szeret az exekről hallani, de különösen hatásos, ha gyakran így hivatkozol rá: „Gizikenénivel nem így tanultuk!” „Gizikenénivel ezt máshogy csináltuk!”. Amennyiben erős kommunikációs készséggel rendelkezel, álmodozó hangnemben hozzáteheted: „Gizikenéni mindig olyan kedves volt…”

6. Minden új szónál csodálkozva jegyezd meg: „Ezt még soha nem hallottam!”

7. Bármit is magyaráz a tanárod, ha befejezte, közöld vele, hogy te ezt máshogy tudod. Haladóknak: kérdezd meg, biztos-e benne!

8. Ne csinálj házit. Soha. Sőt, ne is készülj órára. Haladóknak: mindezt az óra elején jelezd a tanárnak, egy perccel sem előbb! Különben nem éri elég váratlanul!

9. Csökkentsd az óraszámod havi kettőre, várj két hónapot, majd jelezd a tanárodnak, hogy nem érzed a nyelvi fejlődést – és fogalmad nincs, mi lehet az oka.

10. Indulj ki abból, hogy a nyelvtanárod tulajdonképpen fordító, abból is az ingyenes, de megbízható fajta. Minél többször küldesz neki fordítást, annál jobb! Haladóknak: kérd mindezt „SÜRGŐS” jeligére!

A felsorolt pontok a képzelet szüleményei, amennyiben valamely tanítványunk mégis magára ismer, az csak a véletlen műve! 🙂