10+1 ötlet: Hogyan rontsd el a nyelvtanulást!

  • Post category:Blog
Nem tanulni mindenki tud. Rosszul tanulni kicsit már bonyolultabb és több erőfeszítést igényel. Ebben szeretnénk most neked segíteni 😉

1. Fizess elő az AlfábanHolnapraMegtanulokFolyékonyan nyelvtanfolyamra! Alapmű, anélkül nem lehet rosszul tanulni!
2. Szavakat kizárólag szólistáról tanulj! Bár beletelik pár napba, mire a nagy részét elfelejted, de biztos módszer! Hidd el, megéri!
3. Mindig mindent fordíts le! Azt is, amit egyébként elsőre értesz! Különösen, ha nagyon értelmetlenül hangzik az anyanyelveden, úgy az igazi!
4. Facebookon lájkolj be egy csomó nyelvtanuló oldalt, és soha ne olvasd el a posztokat! Haladóknak: oszd tovább a lehető leghaszontalanabb bejegyzéseket!
5. Tanulj csak nyelvtant! Szókincs minek, a végén még el tudnál beszélgetni egy anyanyelvivel!
6. Apropó, anyanyelvi! Nehogy szóba állj velük! Ha véletlen megszólítanak az utcán útbaigazítást kérve, szó nélkül fuss el! Gyorsan!
7. A kivételek kivételét is tanuld meg! Mit lehet tudni, talán holnap pont arra lesz a legnagyobb szükséged! A főszabályt nyugodtan elfelejtheted, nem lehet annyi mindent egyszerre fejben tartani!
8. Hozd előrébb a nyelvvizsgád időpontját két hónappal! Pánikolva nem lehet tanulni, ezt mindenki tudja!
9. Szakítsd meg ismerőseiddel a kapcsolatot, akik jól beszélnek nyelveket! Még a végén segíteni akarnának, az meg kinek kell?
10. Soha, de soha, de tényleg soha (!!!) ne kérj tanári segítséget!

+1: A leírtakat vedd nagyon komolyan! Mi itt nem viccelünk! 😉