Goethe B2 – Szóbeli vizsga videóval!

Idén a LingoGroup tanítványai közül többen a Goethe Intézet középfokú nyelvvizsgáját célozták meg. Az írásbeli nyelvvizsgára rengeteg modellteszt van, de a szóbeli nyelvvizsga mindig olyan megfoghatatlan. Mi történik ott? Hogyan zajlik pontosan a vizsga? Mit kell elmondani? Mik az elvárások?

Hoztunk Nektek egy videót, hogy Ti is meggyőződjetek róla: ha a nyelvtudás a megfelelő szinten van, nem kell izgulni, nem is olyan nagy dolog az a szóbeli nyelvvizsga!

Ahogy a videóból is kiderül, a vizsga egy kötetlen beszélgetéssel kezdődik, aminek az a célja, hogy egy kicsit feloldódjanak a vizsgázók.

Az első szóbeli feladat, ami “vérre megy”, az egy monológ: egy rövid szöveg alapján kell kifejtened a véleményed. A szöveg maga egy pár mondatos témafelvetés, melyről körülbelül 3-4 percet kell beszélnie a vizsgázónak.

A második szóbeli feladat egy dialógus, melyben 2 vagy 3 képről kell beszélnetek a vizsgázópároddal – vagy egyéni vizsga esetén a vizsgáztatóval. Ez a vizsgarész körülbelül 6-7 percig tart, de nagyon fontos, hogy a beszélgetésben aktívan vegyetek részt! Legyenek saját érveitek és kezdeményezzetek bátran!

A szóbeli vizsgára összesen 25 pontot kaphattok.