Kahoot! – Kérdezz -felelek

  • Post category:Blog

Mi az a Kahoot!?

Egy ingyenes applikáció, mellyel jópofa nyelvi kvízeket lehet játszani. Letöltheted a telefonodra is (érdemes!), vagy a linkre kattintva  webes felületen is elérhető. Mi a LingoGroupnál minden kedd este 21 órakor játszunk közösen! Nyelvtanuló csoportjainkban is jön egy-egy hetente.

Kahoot!

Mennyire bonyolult az applikáció?

Semennyire. Használhatod a posztunkból a linket, de ha letöltöd a telefonra a Kahoot! applikációt, csak a játék PIN kódját kell megadnod. Beírod a neved, és kattintasz, hogy kezdődjön a játék. És kezdődik is 🙂

Így működik pontosan!


Mitől más, mint egyéb kvízek?


A versenytől!! 🙂 Pontokat kapsz, ha jó a megoldásod, és ha gyors vagy. Ha pedig gyors ÉS jó a megoldásod, akkor még többet. A Kahoot! egy idő után lezárja a versenyt, tehát nem tudsz később időpontban játszani már vele. Ráadásul rögtön visszajelzést kapsz arról, helyes -e a válaszod avagy sem.

Helyettesíti egy Kahoot!  – teszt a tanulást?

Nem egészen. Csak ha okosan csinálod… Mi itt a LingoGroup – Beszédközpontú Nyelvoktatásnál törekszünk arra, hogy mindenből profitálj, amit megosztunk, ezért tartjuk az egyes tesztek kérdéseit alacsonyan, maximum hat itemből áll. Így van esélyed arra, hogy megjegyezz szavakat a kvíz közben. Szerencsére van lehetőséged a játék után a válaszaidat is áttekinteni, szóval csináld okosan!

Miért van csak kevés kérdés?


Lásd előző válasz.


Érdemes minden Kahoot!- kvízt végigjátszani?


Nem. Mindig kiírjuk a nyelvi szintet. Haladóként lehet kezdő szinteken ismételni, mert miértisne, de kezdőként nem érdemes belevágni a haladók feladataiba. Csak tippelni fogsz, azt meg minek. Általában gondolunk minden szintre a héten, tehát csak meg kell várnod, míg felkerül a saját szinted játéka.

Miért nincs rendszeresen Kahoot! magasabb szinten lévőknek?

A profik és a nehezebb nyelvtanok nehezen beilleszthetők tesztként. Hosszabb szövegekre lenne szükség ahhoz, hogy a bonyolultabb nyelvtani szerkezeteket vagy szókincset értelmesen gyakoroltatni tudjuk, és ne legyen például több választási lehetőség. Nagyon profik egyébként is jobban járnak, ha szövegekkel vagy filmekkel tanulnak 🙂

Miért csak 50 játékos tud játszani egyszerre?


A mostani Kahoot! – verziónk ennyire korlátozza a játékosok számát, és annyian nem játszotok még, hogy érdemes legyen ezt emelni. Tudjuk, hogy néha emiatt lemaradsz, szóval érdemes megjegyezni a Kahoot! játékunk időpontját: minden kedden este 21 órakor jelenik meg a LingoGroup Facebook oldalán. Mindkét nyelvtanuló csoportunkban szoktunk ezen felül Kahoot!-ot játszani; ezek a játékok viszont meglepetésként érkeznek. Csoportjaink: Kétperc-német és Németül aktívan.

Miért írjam be a pontszámom hozzászólásként a Facebook csoportban vagy oldalon?


Mert veletek izgulunk. És sokkal izgalmasabb, ha látjuk, hogy mi a visszajelzés. Már névről ismerjük a haladó nyelvtanulókat, és gondolunk rájuk a legközelebbi kvíznél is, ha valami nem ment. Emlékszünk a még kevésbé profi nyelvtanulókra is, és nagyon örülünk, amikor látjuk, ha egy játék sokkal jobban sikerült, mint az előző.

Maradt még kérdésed?

Írd meg nekünk, válaszolunk! Találkozunk a következő kedden 21 órakor a LingoGroup – Beszédközpontú Nyelvoktatás Facebook oldalán! Ha pedig nem szeretnél addig várni, itt találsz LingoKvízeket!