Mi, a LingoGroupnál: siker vagy kudarc?

  • Post category:Blog
Tudod, mit szeretsz látni nyelvtanulás közben egy arra szánt honlapon, kedves Nyelvtanuló? Színes képeket. Azokon pedig boldog, szélesen mosolygó embereket, akik valószínűleg színes, flancos könyveket tartanak a kezükben, érdeklődve néznek egymásra, vidám, könnyed beszélgetést imitálva. Hogy miért van ez? Mert szereted azt hinni, hogy a nyelvtanulás nem fog nehezedre esni és nem fogsz szenvedni közben. Mi, nyelvoktatók pedig szeretünk megtartani Téged ebben a hitben. Sőt, még mindenféle csatornán verbálisan és vizuálisan közvetítjük: „Nincs bukás! Csak sikeres nyelvtanulók léteznek! Bennünk nem csalódhatsz! Mindenki meg tudja csinálni! A nyelvtanulás csupa öröm!”
Mi, a LingoGroupnál most bevállaljuk:

TABUTÉMA A NYELVTANULÁSBAN:

A KUDARC

Biztosan ismersz olyan embereket, akik olyanok, mint a színes képeken szereplők: könnyen beszélgetnek idegen nyelven, nem jönnek zavarba, ha valamit németül vagy angolul kell elintézniük, felcsillan a szemük, ha egy filmet eredeti nyelven nézhetnek, és neadjisten még képesek azt állítani, hogy a nyelvtanulás a hobbijuk…  Azok közé tartozol, akiknek a nyelvtanulás folyamatos, véres küzdelem, és többször kudarc, mint siker? Netán fel is adtad már, „ezt a hülye nyelvet képtelenség megtanulni” vagy „nekem nincs is nyelvérzékem”- felkiáltással?

Gyere, elemezzük akkor ki, mit is jelent a kudarc – és mi a szerepe a nyelvtanulásban.

Nem szeretnénk arról győzködni, hogy a nyelvtanulás mennyire jó és élvezetes. Ha Te inkább a kínszenvedést azonosítod a tanulási folyamattal, nem fogunk Neked arról papolni, hogy milyen szórakoztató ez az egész. Viszont segíthetünk abban, hogy a helyén kezeld a kudarcélményed.

A nagyon ügyes nyelvtanulók és mi is, a LingoGroup nyelvtanárai élünk át kudarcokat; mind szakmai, mind magánéletben, és néha a tanulásban is. Így összeszedtünk pár pontot Neked arról, hogy változtathatsz a kudarcélményen. Nézd csak!

1. Fogalmazd meg, miért érzed a nyelvtanulást kudarcnak!

Csak attól, hogy valami nehezedre esik, még nem biztos, hogy nem fogod elérni a kitűzött célod!

 2. Vizsgáld meg, mi áll a kudarc hátterében, és ezen pontok közül min tudsz változtatni.

Például, ha kevés az időd, legyél kritikus magaddal, és keresd meg, hol folyik el! Ha pedig csak egyszerűen nem haladsz vagy nem érzel fejlődést, változtass a tanulási módszereden!

3. Gondold át, mi a legrosszabb és legjobb kimenetele a siker elmaradásának.

Képzeld el, miben változik az életed, ha eléred a legjobbat – motiváló, ugye?

4. Fogadd el, hogy a siker elmaradása nem jelenti azt, hogy soha nem fog eljönni.

A tanulás egy folyamat, a kudarcot bármikor átfordíthatod sikerré – még nem értél az út végére!

 A kudarc soha nem végállomás, csak egy bukkanó az úton! Segítsünk Neked átmászni rajta? Írd meg nekünk a problémád hozzászólásként, szakértünk rá egy megoldást!

 

A poszt létrejöttében, a kudarc tematikájában és legyőzésében Gurin Eszter life coach  volt segítségünkre – köszönjük szépen!