Mi, a LingoGroupnál: Világnyelv és nyelvtanulás

  • Post category:Blog
A LingoGroup – Beszédközpontú Nyelvoktatásnál napokig tudjuk sorolni az okokat, miért érdemes idegen nyelvet tanulni. Írhatnánk százas listát. Vagy ezreset.

 

Mi, a LingoGroup nyelvtanárai sokszor teljesen természetesnek vesszük, hogy könnyen megoldunk problémákat, hiszen tudunk idegen nyelven kommunikálni: telefonálni, levelezni, beszélgetni, útba igazítani, vagy egyéb módon problémákat megoldani. Általában nekem sem szokott eszembe jutni, hogy mikor és miért váltok nyelvet, ha szeretnék valamit elérni, annyira automatikusan jön ez. Mesélhetnék arról, hány kommenttel találkozunk csoportokban, mikor egyszerű és triviális kihívások tűnnek áthidalhatatlannak a nyelvtudás hiánya miatt, hány e-mailt kapunk naponta, hogy segítsünk megválaszolni, lefordítani, megkeresni… Az utóbbi hetekben azonban másodszor konfrontálódok komolyan azzal, amikor Google mégsem a barátunk, és nincs magyar nyelvű találat. Vagy nem elég hasznos. Vagy nem arról szól. Vagy nem elég részletes. Miután tavaly novemberben egy tanítványunk egészségügyi problémáját szakértettük, ma LingoHani problémájára kerestem volna választ – hiába. Még mindig nem tudnám, ha nem beszélnék elég jól angolul.

 

Bár sokszor használom azt a szót, hogy világnyelv, most a saját bőrömön tapasztaltam, mi rejtőzik a gyakorlatban e kifejezés mögött: milliószor több lehetőség információszerzésre, mint az anyanyelveden.

Nemcsak magyarul még nem publikált kutatási eredményeket és tájékoztató anyagokat érhetsz el; több hírt, beszámolót, előadást, értékelést, tanulnivalót, receptet, terméket, filmet, könyvet olvashatsz, hallgathatsz és nézhetsz – egyszóval megsokszorozod a saját lehetőségeidet.

Mi a kifogásod: miért mondasz le az információ hatalmáról?

Ha nincs kifogásod:

Tovább az ingyenes angol gyakorlatokhoz

Bejelentkezés ingyenes angol próbaórára és szintmérésre

#kifogásokhónapja