Élmény(?)beszámoló: Ausztriában jártam nyelvtanfolyamra!

  • Post category:Blog
A LingoGroup – Beszédközpontú Nyelvoktatás tanítványai közül sokan élnek külföldön, az online nyelvoktatás nekik a legkényelmesebb. A nyelvtanár beszéli az anyanyelvüket, nincs helyhez kötve – és árban is kedvező. Vannak azonban, akik a skype nyelvórák mellett is járnak csoportos nyelvtanfolyamra. Ezekről a tanfolyamokról hallottunk már jót is és rosszat is; most Kriszta beszámolóját osztjuk meg Veletek!

Sziasztok,

megosztanám veletek élményemet egy helyi vagy külföldi (nézőpont kérdése) nyelvtanfolyammal kapcsolatban.

A helyszín Ausztria. Természetesnek tartom, hogy mivel itt élek próbáljam a nyelvtudásomat minél tökéletesebbre fejleszteni. Éppen ezért már költözésünk előtt belefogtam a nyelvtanulós projektbe, még Magyarországon. Ehhez egy magántanár segítségét kértem, akivel Skypon keresztül folynak a nyelvóráink a mai napig!

Az, hogy mennyire szenvedtem az elején, az megérne egy külön posztot, de talán majd máskor. Na persze nem LingoViki (a tanárnőm)  miatt, hanem Önmagam miatt, a saját árnyékom átugrása miatt. A lényeg, hogy már valamennyi nyelvtudással érkeztem Ausztriába. A nyelvi környezet és a mindennapi beszéd „kényszere” jelentős fellendülést hozott a gyakorlati nyelvtudásomban. Később a főnököm mégis jelezte, hogy kezdjek el egy helyi nyelvtanfolyamot, annak ellenére, hogy tudta magántanárom van. Persze én nem vagyok ellene a fejlődésnek és a kihívásnak, így mentem is! Megírtam a szintfelmérő tesztet, ennek alapján egy B1-es nyelvtanfolyamra kezdtem el járni. Ami nagyon pozitív, hogy valamennyien a csoportban azonos szinten voltunk.  Ez nagyon jó érzés volt, mert senki miatt nem kellett lassabban haladni, és senki nem volt kirívóan jó!  A nyelvtanfolyamon nagyon jó nyelvkönyvünk volt, hasznos szókinccsel, de sajnos nagyon gyorsan haladtunk. Ez azt jelenti, hogy a tanfolyamon nem volt idő beszélni és gyakorolni a szavakat és kifejezéseket, mindent otthon kellett bemagolni. Szerintem így nem tudott a szókincsem igazán fejlődni, a tanult szavakat nem volt alkalmam használni. A tájékoztatóban szereplő 8 lecke helyett 12 leckét vettünk végig, ami elsőre talán jól hangzik, de igazából nem éreztem jónak, hiszen nem volt idő elmélyíteni a korábbi tudásanyagot, ezért a végére már elfelejtettem a kezdeteket. Nagyon sok nyelvtant vettünk, legalábbis a tanár elmagyarázta, és csináltunk hozzá egy-két feladatot. A LingoGroup – Beszédközpontú Nyelvoktatásnál én nem így tanulok; ha új nyelvtant veszünk, mindig sokat gyakoroljuk, ráadásul szóban. És rendszeresen ismételjük is, nekem ez nagyon hiányzott. Így tulajdonképpen összességében sajnos nem mondhatom, hogy jelentősen fejlődtem volna.

A nyelvtanfolyam időtartama: 10 hét
Óraszám: 57 óra
A csoport létszáma: 11 fő
A nyelvtanfolyam ára: 338 EUR

Ha Te is megosztanád velünk a tapasztalataidat, írj a nemet@lingogroup.hu email-címre!
Ha érdekel, hogyan dolgozunk mi, a LingoGroupnál, olvasd el bemutatkozásunkat!