Nyelvtanulás zenével? Szerintünk lehet!

  • Post category:Blog

A Németül aktívan csoportunkban beszélgettünk róla, mi mindent lehet csinálni nyelvtanulás címén. És megígértem, hogy hozok zenét. Angolból tudjuk, hogy igazából nem feltétlen kell hozzá semmi, de németül azért ez (is) egy kicsit bonyolultabb – cserébe viszont lehet nagyon hatékony feladat a szókincsbővítéshez. Lényeg a lényeg, olyat hoztunk, ami sok nyelven jó gyakorlási lehetőség, ráadásul van webes felület és app is!

Tehát, van egy honlap, ami dalokat és dalszövegeket kínál fel 13 nyelven. Németen és angolon kívül például spanyolul, olaszul és svédül is. Hogy mitől tud többet, mint a Youtube? Hát attól, hogy feladatokat kínál fel neked – méghozzá feliratként – a dalok alatt, gyakorlatilag egy lyukas szöveget kell kiegészíteni a dalszöveg alapján. Amit mi imádunk benne, hogy lehet szintet választani is, így nem akadály, ha kezdő nyelvtanuló vagy. A profik pedig nyilván több nyelvi szinten is tudnak mozogni. És amit még ennél is jobban imádunk benne, hogy nincs többé ’szar’ zene: ki tudod választani azt a műfajt, ami zeneileg közel áll hozzád.

Mutassuk, hogy működik?

Figyeld csak:

Töltsd le az applikációt, vagy menj fel erre az  oldalra:

LYRICSTRAINING

Kicsit el van dugva az oldal tetején, ahova kattintani kell, de egy motivált nyelvtanulót ez ne tartson vissza 🙂
Így néz ki:

Jelentkezz be, válassz nyelvet, stílust – és természetesen dalt.Ha megvan a kedvenc számod, csak kattints rá, és válaszd ki a szinted. Így tudsz szintet választani:

És már kész is vagy, jöhet a feladat!

Ha kipróbáltad, oszd meg velünk a kedvenc dalod Facebook oldalunkon, nagyon várjuk!