1, 5 éve éltem Németországban, mikor rádöbbentem, hogy csupán a nyelvkörnyezet és az itteni “integrációs kurzus” nem elég hatékony segítség a nyelvtanulásban. Ekkor döntöttem az önálló nyelvtanulás, és Viki mellett. Kezdetben nehéz volt rádöbbennem és elfogadnom, hogy mennyi időt és energiát vesztegettem el, és milyen gyengén tudom magam kifejezni. Pár hónap tanulás után azonban munkát tudtam vállalni, kicsit későbbtől kezdve pedig a szabadidőmben is tudtam kapcsolatokat teremteni, moziba, színházba menni, futóklubhoz csatlakozni, zajos kocsmában társalogni… A korábbi tankönyvről tankönyvre való haladást felváltotta a beszédközpontú, használható tudást nyújtó nyelvtanulás/használt. Az óráinkon erőltetett feladatok helyett valódi témákkal, helyzetekkel foglalkozunk, és sosem unatkozom :). Viki intelligens beszélgetőpartner, érdekes személyiség, hatékony, ugyanakkor empatikus tanár. Jó érzés, hogy a korábbi magolás, tankönyv-kitöltögetés helyett ma már a hétköznapokban is tanulom a nyelvet, mert tudom, hogy stabil tudással rendelkezem és bármilyen helyzetben feltalálom magam. Célom a C1 nyelvvizsga, az arra való felkészülésben is számíthatok Viki segítségére, ugyanis ezen a téren is hasznos, széleskörű tapasztalattal rendelkezik. Szívből ajánlom Őt!
- T. Laura
Korábban olyan némettanárokhoz volt csak szerencsém, akiknél szavak magolása, nyelvtankönyvek bújása, tesztek megoldása jelentette a nyelvtanulást. Már az első óra után éreztem, hogy itt másképp lesz. Viki humoros, kreatív nyelvtanár, rengeteg anyaggal és tanáccsal segítette a tanulásom. Órái változatosak, személyre szabottak. B1 szintről kezdtem el Vikivel németet tanulni, nemrég sikeres Goethe C1 nyelvvizsgát tettem. Már nem okoz gondot németül beszélgetni.
- H. Vali (Skype-os németóra)
Amikor a szerencsémnek köszönhetően rátaláltam Vikire, már évek óta nem beszéltem és nem tanultam németül kb A2-B1 szinten voltam. 1 évvel később felsőfokú nyelvvizsgám és ausztriai munkám volt. Miután megbeszéltük mit szeretnék, az órákon – amiket a legkülönbözőbb időpontokban is megtartott az igényeimhez igazodva, akár reggel 7kor vagy vasárnap délután – célirányosan haladtunk minden órán tanultam új nyelvtant és gyarapodott a szókincsem is. A leveleket, amiket házi feladatként írtam kíméletlenül visszaküldte, amíg nem érték el a kívánt szintet, a szóbeli beszámolóimba pedig rendre bele kötött, amíg meg nem tudtam védeni az álláspontomat. A felsőfokú nyelvvizsgám az Osztrák Intézetben első próbálkozásra sikerült, és három ausztriai interjú után 2 helyről kaptam állásajánlatot. Azt gondolom a tények magukért beszélnek!
- Gina (Skype-os németóra)
Viki az érezhetően magas szintű tudását nagyon barátságos, egyszerű módon adja át nekünk, a diákjainak. Tőlünk az első találkozás alkalmával megkérdezte, hogy mi a célunk a nyelvtudással, így személyre szabott tanórákon mindig a számunkra fontos tudásra koncentrálunk. Viki személye és az órák hangvétele velünk mindig elfeledteti, hogy tulajdonképpen tanulunk, ennek ellenére, vagy éppen ezért nála sikerült a legtöbbet fejlődnünk.
- Csibi Katalin & Kollmann Tamás ("Live" németóra heti 2x Vikivel Budapesten)
Az első olyan hely, ahol nem a nyelvtanon keresztül tanulhattam a nyelvet, hanem fordítva. Magán a nyelven keresztül ismertem meg a nyelvtant és kevesebbet kellett így gondolkodnom azon, mit hogyan kell használni. Az órák is az adott nyelven folynak, így sokkal könnyebben tanulhatóak a szavak és kifejezések is. A csapat nagyon kedves, laza és rugalmas, ugyanakkor szigorú tagokból áll. Őszintén foglalkoznak a tanítványokkal és a siker érdekében sokat tesznek. Összességében, az első hely, ahol minden tekintetben jó volt tanulni.
- Andi (Skype-os németóra)
Úgy tanultam meg Vikivel németül,hogy egyetlenegyszer sem kellett szavakat magolnom vagy nyelvtani szabályokat bújnom. Sosem gondoltam volna,hogy így is lehet! Az órákon tanultakat maximálisan tudom az életben használni. Elsőre sikerült a nyelvvizsgám,és annyira megjött a kedvem a nyelvtanuláshoz, hogy hamarosan folytatom is.
- Bánhidi Lilla (Skype-os németóra)
Csak ajánlani tudom Vikit, ugyanis egy élmény vele a nyelvtanulás. Azon kevés tanár közé tartozik, aki képes elérni, hogy mosolyogva lépj ki az ajtón óra végén, még akkor is, ha előtte semmi kedved nem volt németórára menni.
- Alexa ("Live" németóra)
Mi mindenkinek csak ajánlani tudjuk Vikit! Vikiben egyszerre az összes jó tulajdonság fellelhető. Bármikor segít ha szükséged van rá, órák között leckeírás közben is kérdezhetsz tőle. Türelmes, de ha kell oda mondja a magáét, tudja mikor van szükség egy kis szigorra, hogy össze szedd magad. A nyelvtant úgy magyarázza, hogy te magad próbálj rájönni a z összefüggésekre, szabályokra, így ha egyszer megfejtetted, soha többet nem felejted el, és sikerélményed lesz. Változatos órák, és változatos házi feladatok vannak. Sokszor olyan fáradt voltam, hogy nem volt már kedvem az órához, mégis óra végeztével teljesen fel voltam pörögve. Aztán egy idő után már vártam az órákat, mert tudtam, hogy jó érzéssel fog eltölteni/feltölteni. Ha a németben gondolkodsz, Viki a legjobb választás.
- Kriszta & Ray Skype-os németóra)
Évek óta Németországban éltem, s elég rosszul tanultam meg, ragadt rám a német nyelv. Tavaly kerültem Vikiékkel kapcsolatba, miután a volt nyelvtanárom őket ajánlotta. Ujj Bettivel volt a próbaórám, aki nekem az első perctől kezdve szimpatikus volt. Benne egy nagyon jó tanárt ismerhettem meg. Végtelen türelemmel, segítőkészséggel, toleranciával, sok-sok tudással, motivációval. Mondhatom azt, hogy minden óránk jó kedvűen zajlik, sok beszélgetéssel, amiből én nagyon sokat tanulok. Azt gondolom, hogy az ilyen emberről mondják azt, hogy született tanár.
- Danyi Vali (Skype-os németóra)
Jópár évvel ezelőtt jártam a Vikihez németórákra. Én, aki azelőtt bukdácsoltam németből, nála cirka fél év alatt felkészültem egy középfokú nyelvvizsgára! Hihetetlen pedagógiai érzékkel vezetett rá a németre, és hozta ki belőlem a nyelvek iránti érdeklődésem! Az órái aktívak, játékosak, és kreatívak! A nyelvtant nagyon átláthatóan, követhetően magyarázza. A szótanulás pedig egyszerűen Spaß! Annyira pörgős és sokoldalú módszerekkel tanít, hogy közben észrevétlenül bővíti a szókincset. Kétségtelenül nagyon jó tanár, emellett hihetetlen személyiség! Én nagyon szerettem az óráit, már csak a vidám hangulat miatt is! Csak jót tudok mondani, és ajánlom mindenkinek, aki nem csak megtanulni szeretne egy nyelvet, hanem megszeretni is
- Garai Viktória ("Live" németóra)
Vikit egy kolléganőm, barátnőm ajánlotta, akit pár alkalom alatt felkészített egy ausztriai orvosi (pszichiáter) állásra, ő azóta is Bécsben dolgozik. Én idén január óta járok hozzá. Az órái lényegretörők, felméri, hogy mire van szükséged, szakmaspecifikusan is felkészít, szinte végig beszélsz az óráján, és mindezt szórakoztatva,úgy, hogy jól érzed magad! Közvetlen a személyisége, jó a humora, és felkészült–ezáltal az órák nemcsak hasznosak, de élvezetesek is. Sokat fejlődött a német kommunikációm, mióta járok hozzá. Szakmailag és emberileg is szívből ajánlom:)
- Dr. M. Bea (Skype-os németóra)
Németországi munkavállaláshoz volt szükségem a német nyelv ismeretére. Előtte nyelviskolában két kurzust végigcsináltam, de sajnos úgy éreztem, hogy nem haladtam sehová. Végső kétségbeesésemben kerestem meg Vikit, aki rögtön helyretette a problémáimat és mindjárt tudta, hol a hiba. Az órák nagyon intenzívek, hatékonyak, és kellemes légkörűek voltak. Sok-sok otthoni feladatot kaptam, de mindig olyat, amit meg tudtam csinálni. Végre volt sikerélményem! Mindig csak annyit haladtunk, amennyit kellett, nem hajtotta a tananyagot, hanem maximálisan figyelembe vette a tanulásom.Nagyon hálás vagyok neki, mert jelenleg kinn dolgozom, és ezek nélkül a nyelvórák nélkül biztosan nem sikerült volna! Köszönöm, Viki, sok sikert a további munkádhoz, csak ajánlani tudlak mindenkinek!
- Barta Judit (Skype-os németóra)
Egy éve költöztem német nyelvterületre, ekkor kezdtem el Bettivel németül tanulni, teljesen kezdő szintről. Betti türelmes, kedves, nyitott és jó humora van, az órái élvezetesek és beszédközpontúak. Ez utóbbit különösen fontosnak tartom, Bettinek köszönhetem, hogy szívesen megszólalok, beszélgetek németül mar ilyen rövid idő után is.
- Nóri (Skype-os németóra)
Remek ember és kiváló tanár! Nagyon tetszett, hogy nem egy “száraz” tankönyv anyagán rágtuk át magunkat, hanem érdekes, változatos, aktuális és hasznos tananyaggal készült. Mindenkinek csak ajánlani tudom! Szép Melinda
- Melinda (Skype-os németóra)
Amióta Rebivel spanyolozok, magabiztosabban beszélek spanyolul! Érdekesek az órai:) Képes alkalmazkodni az én érdeklődesi körömhöz. Mint tanár nagyon türelmes és motivaló, ha kérem,100x elismétli a szabályt és addig gyakoroljuk a mondatot, amig tökeletesen nem megy. A kiejtésem is sokkal jobb lett. Én nagyon örülök, hogy Rebivel dolgozom együtt!”
- Kata (Skype-os spanyolóra)

Jelentkezem ingyenes próbaórára