Sorozatot németül? Tipp: Jojo sucht das Glück!

  • Post category:Blog

Középhaladó nyelvtanulók számára készült ez a kis sorozat, melyet a Deutsche Welle honlapján találsz meg. Jojo, a brazil lány eljön Németországba szerencsét próbálni. Az első szériában követhetitek, hogyan talál magának szállást és barátokat, hogyan sikerül beiratkoznia az egyetemre, és mindeközben hogyan próbál kapcsolatba lépni szerelmével, akit még Brazíliában, az interneten ismert meg. Valahogy mindig közbejön valami, így Jojo már abban sem lehet biztos, hogy a fiú létezik… Persze minden jó, ha a vége jó… vagy nem?

A Deutsche Welle egyébként is gazdag honlap, azaz nagyon sok érdekes anyag van feltéve nyelvtanulók számára. A Jojo-sorozat azonban különösen telitalálat, mert

  • minden rész megnézhető online, de ingyenesen le is töltheted őket.
  • választhatsz feliratos avagy felirat nélküli variáns közt, és szövegkönyv is van hozzá.
  • minden részhez tartoznak online feladatok, amiket kitölthetsz, ha van hozzá kedved. A feladatok nem bonyolultak, és tényleg pár perc alatt megoldhatók – mivel a hangsúly a szókincsfejlesztésen van, azaz érdemes dolgozni velük, igazán nem kívánnak nagy energia-befektetést.
  • az adott részben gyakrabban előforduló nyelvtanhoz külön kisokost tettek fel Neked a szerkesztők, azaz ha van kedved, nyelvtani ismétlésre is kitűnően alkalmas.

Kezdj el ismerkedni Jojoval  most