TELC B1 szóbeli nyelvvizsga -videóval!

Mire vállalkozol, ha TELC szóbeli nyelvvizsgát (B1) szeretnél tenni?

A TELC (ejtsd:’telk’) egy nemzetközi nyelvvizsga, ami azt jelenti, hogy külföldön is elfogadják – a LingoGroup – Beszédközpontú Nyelvoktatás tanítványainak pedig még az is fontos, hogy külföldön is letehető, tehát nem muszáj miatta Magyarországra hazautazni.  A külföldön letett vizsgáért kaphatsz magyar bizonyítványt egy ún. honosítási eljárást követően. Magyarországon a szóbeli és írásbeli vizsga egy napon kerül megrendezésre.

A szóbeli vizsgáért kapott pontszámod két nagy részből tevődik össze: a hallott szöveg értése és a beszédkészség vizsgarészekből. A beszédkészség vizsga páros vizsga, tehát nem a vizsgáztatók egyikével beszélgetsz, hanem egy másik vizsgázóval.
A felkészülési időd 20 perc, ezalatt készíthetsz jegyzeteket. A beszédkészség vizsga körülbelül 16 perc és három részből áll. Összesen 75 pontot szerezhetsz.

1. rész: Kapcsolatfelvétel

Ez a rész egy kötetlen beszélgetés a vizsgapartnereddel, gyakorlatilag arra szolgál, hogy egy kicsit megismerjétek egymást.

2.rész: Véleménykifejtés

Egy kép és rövid szöveg alapján kell a véleményed kifejtened. A véleményed a pároddal is meg kell beszélned, úgy, hogy egy párbeszéd alakuljon ki köztetek.

3. rész: Problémamegoldás

Pároddal együtt egy problémára kerestek megoldást megadott szempontok alapján.

Mutatjuk videóval is: